Saturday, March 15, 2008

Melayu jangan lah bebal seumur hidup mu! Bangun lah!

Nasib orang Melayu di Kg Beremban mana rumah mereka di musnahkan oleh kerajaan Doillah Badawi!






Saudara!

Hatta, disuatu ketika di masa yang lampau orang Melayu suka berKUGIRAN (berKUmpulan GItar RANchak) di Singapura, tiba tiba di suatu pagi yang sepi mereka terpegun bangun bila mereka di maki hamun oleh China Singapura! Mereka, Melayu Melayu yang bebal ini, tidak kesedaran bahawa Temasik telah di di landa dan telah dijajahi oleh todak PAP!
Melayu di Malaya ini pun maseh Bebal lagi dan maseh tidak sedar lagi bahawa negara semenanjung ini juga sedang di landa todak DAP! Wahai bangsa Melayu yang bangsat jika kamu tidak juga mahu menerima kesimpulan yang kamu memang bebal dan tetapi masih boleh lagi kepangkal jalan belajar lah dengan apa sahaja ang kerutunan dan saudara kamu mengalami di Singapura!
Masa masih ada, dan sahabat sahabat ku dari UMNO jangan lah gian sangat dengan kuasa dan harta beri lah sokongan kepada Mukhriz Mahathir teliti kata kata beliau yang menyuruh perdana menteri meletak jawatan dan apa sebab nya beliauy harus meletak kan jawatan! Ali Rustam jangan lah menjadi penjilat buntut dengan sewenang wenang nya mengutuk Mukhriz atas saran beliau terhadap perdana menteri!
JIka Melayu tidak bedrsatu memang lah nasib kita ini untuk merana bangsat seumur hidup di kongkong!

Terima Kasih.

Saya yang bersedih.

10 comments:

Anonymous said...

Magpie!
Didn't know you can write Malay and your spelling is still the old style,but I understang what you are trying to say, UMNO members are patetic!

Anonymous said...

Pasquale!

"Sedih rasa nya hati di dalam mengenang kan peristiwa lama yang yang telah hilang" thats all the Malays can do sing P.Ramlee!

Another Malay Coward.

Anonymous said...

Bro Pasquale!

You are right!..Its about time Melayu must unite or else, soon the Malays will be beggars in their own land..tanah milik nenek moyang kita dulu.

Lunamaya

Anak Minang said...

Balado kato-kato wa'ang.
Indak karajo piti bogulik
Indak samo budi seketek

Anonymous said...

Quote------------------------------
So all those years that I have lived in Canada and coming back home one day and hoping that Malaysians, with the same political ingredients as Canada, a former British colony, will one day be a better country like Canada, where the people have good and transparent government, good clean air to breath in, first class law makers (MPs), and above all Malaysians to be single and a one united entity!
--------------------------------

Ku hairan la...adakah Malayu merane kerana Cina , India , Dayak, atau Iban punya pasel..??

Saya amt terkilan la, asyik cakap aje nak all Malaysian unite tapi hati tu mcm bangsat UMNO...buat fitnah, buah hujah-hujah berunsur perkauman.

Selagi Malaysia masih mempunyai rakyat spt kamu ni, tak payah cakap nak menandingi Kanada,.... tu negera yg kamu benci tu, Singapura pun payah nak kita tanding....selagi hati tu masih busuk dengan hasad dengki, fitnah, sombong, supremacist...!!!

Learn from the Canadian... how they willing to accomodate all, English, French, Asians, Africans, Latinos...etc

Semua ni bangsa-nya "Manusia"

Pasquale said...

Anonymous at 1.40am,

Sorry to rain on your parade and burst your bubble so to speak.
But, Canadian speak "one" language, think Canadian, eat, burb, fart Canadian! They are truly united even though they are racially diversified. Respect their constitution. Today if you want to be a citizen of Canada you must "speak" the language proficiently.
Yes! Englishm French, Asian, African and Latino?! They all can say "eh" with gusto!
Not much to say about Malayusians, LKS and LGE and Sam.y Vellu cannot even speak Bahasa Melayu properly let alone to think Malaysian!!
So stop using other countries to hope Malaysia to be like them!
I once met a 89 years old Chinese-Malaysian born in Malaya but cannot speak or write in our national language that is truly sad!
If you call me a racist than you are truly a Moron! I will not entertain you!

Anonymous said...

oh pasqa pasqa,

So becoz of their inability to speak Malay properly...you are angry at them come on giv'em a break...LOL, ppl at Quebec speak french most of the time , some even during oficial function but nobody really make a big deal abt it.... there are millions of non-malay who can speak very good malay yet just becoz of some who cannot u choose to tengok on the "dark side"

Tepok dada tanya sendiri...!!!

Learn to live & let live ...!!

Learn to embrace one another irregardless of race, language or religion.....!!!

As human, most important the Hati must not be busuk....!!! Pada hari kiamat tu, Allah bukan tengok ka bangsa atau negara ?? Hati & niat tu yg menetukan segala-nya.....ade paham.....

Anonymous said...

Betoi kah budak ini keluaran Oxford? Ataupun dia juai ox-tail soup kat Soho? If he is a product of Oxford, I am not going to send my daughter to Oxford walaupun dia dapat medical course!

Garden said...

Anonymous 12.24PM.

This goes to show that, UMNO can make someone as smart as an Oxford grad to become seriously stupid once they join UMNO.

Simply put, money and greed (currently translates to UMNO) makes people seriously stupid

Anonymous said...

U are fucking racist u know ...

Orang melayu sendiri pun dah tolak umno

Jangan naik tarik orang cina dan india masuk sekali, ok?