Friday, April 18, 2008

Pemimpin Umno harus ingat cuma yang tinggal hanya Keretapi Tanah Melayu dan Askhar Melayu!

Kris is a symbol of a protector for all and of a Malay supremacy!



Askhar Melayu diRaja.


To Umno leaders remember, whats left to denote any semblance of this country to be a Malay country, as shown by the existence of the Malay Sultanate governance and system since time immemorial, is just the Keretapi Tanah Melayu and Askhar Melayu!
The opposition parties, read non-Malays, have even been pushing and convincing the Malays that taking the kris out of its sheath is now considered "enemy action", even though kris is an Umno symbol!
It is so sad to see pathetic Umno members that could not defend Hishamuddin Hussein when he unsheathed the symbolic kris to denote Malay supremacy in the party was even attacked by New Straits Times, an Umno paper? Umno has become "cuckold", read more here, after decades of its members being a freeloading jackass and they getting fat.
Keep up at this rate Keretapi Tanam Melayu will become Keretapi Tanah Malaysia, and Askhar Melayu will become Askhar Malaysia.
Now before the non-Malays get all riled up for nothing, it is worth noting here that when we talk about things Malay bear in mind that this is once called Persekutuan Tanah Melayu, the change to Malaysia was made accommodate others that have built and born in this great country. But try not to force the Malays to discard more forthey have been accommodating for far too much already. If they are pushed, trust me the ultras in the party and the community will not relent further when push come to shove!

Salam muhibbah!

18 comments:

straycat's strut said...

Pasquale, it must be hard to go against the tide but someone has to do it.

Somehow its no longer hip to even talk about "melayu" in what used to be persekutuan tanah melayu.

The melayu themselves are drunk with the word "malaysian" and Karpal and Uncle Kit starts to look like Dato' Bahaman and all. And Anwar, argh, do they ever know who the guy is before worshipping him like a wali?

Dear Melayus, careful of what u wish for.

Anonymous said...

You just dont get it do u...it was this kind of attitude which caused the malays to vote opposition.

eddy said...

Do not worry lah bro last election in 2004 there were 120 malay MPs from all parties. In 2008 there are 121 Malay MPs from all parties. When push comes to shove the Malays will unite and Askar Melayu DiRaja shall still be Askar Melayu DiRaja and KTM will still be Keretapi Tanah Melayu. Just pray that Dollah and his band of Singapore symphatizers is no more around in the next PRU13, the Malays will be OK, we know how to take care of ourselves and those who cannot take care of us.

BrightEyes said...

RPK puts it well here...

http://tinyurl.com/6x62e4


With the way UMNO (and MIC & MCA) are acting, they're only asking to be kicked out in 2013.

Stick a fork in them... suda' bungkus!

Anonymous said...

Racial remarks like this, is very provocative and self-destructive.

When I say self-destructive, I mean Malaysians destructing Malaysia.

Undermining the "UMNO/BN" and undermining "Melayu" are two separate things. Just don't rub it...you don't want to wake the "sleeping" lion...

Anonymous said...

Bro Pasquale,

A lot have been said about the Malays being kaya dengan budi bahasa, kaya dengan sopan santun, kaya dengan adat resam tetapi banyak yang lupa bahawa Bangsa Melayu banyak Pantang Larang dan salah satu dari nya ia lah Pantang Di Chabar, heheh...jadi saya rasa org melayu akan bersatu hati kembali jika tertekan, insyaallah.. apa yg saya tahu PAS juga sedang mengawasi PKR dan DAP... my conspiracy theory is dat everything being hollowed out by Bro Anwar will at the end backfired to him.. frm wat i gather there is strong talks goin on about Pas & Umno colloborating in the event thr exist frogs leaping frm BN and PR won then PAS will form a pact with UMNO to let the government regain controls, heheh..jst a conspiracy theory.. but think of the possibilities...:-) as long as thr is a DEVIL called Anwar Ibrahim thr will never be peace in Malaysia. Beware He who release the Dajjal!!

SAY NO TO NWO!

shanghaistephen said...

hey moron, Don't use the word "time in memorial" if you really know history of this country. Like you, all of us here are "pendatangs". Stop this bullshit of who's country this is and get on the job to unite the malays man ! And UMNO does not mean Malaysia ! Barisan Rakyat will change history so the kids of tomorrow will learn truthful history and not distorted history. Comprendo moron ?

Dr.Chin said...

Dear Magpie,
I think you're behind time. Malaysia is for Bangsa Malaysia.
So don't you dare write such things anymore.

Anonymous said...

Tuan dan Puan,
Izinkan saya perkatakan tentang Bangsa Malaysia yang dicanangkan oleh kaum Cina dan India termasuk kaum Benggali dimalaysia ini. Apabila mereka membicarakan tentang Bangsa Malaysia sedarkah orang melayu apakah motif sebenar mereka? Apa yang mereka lakukan telahpun berlaku dan berada di landasan yang betul dimana orang melayu dan bumiputra telah berpecah kepada tiga parti iaitu UMNO,PAS dan PKR.
Pertama
Jika kita melihat Kaum Cina, India Benggali dan termasuk juga darah campuran ini kita mesti melihat sifat mereka yang utama yaitu sifat kuat menipu. Sifat inilah yang dimiliki oleh kaum Yahudi dan menjadi kan mereka kaum yang kuat.
Kedua
Persefahaman diantara mereka yang kuat adalah untuk memusnahkan Islam
Ketiga
Menjadi agenda mereka untuk memusnahkan sama sekali hak kaum melayu dan Bumiputra
Keempat
Berkuasa di tanah bertuah malaysia ini
Perlu diingatkan di sini kaum Melayu dan Bumiputra di lihat semakin selesa dengan apa yang telah mereka nikmati selama ini.
Perhatikan pula apa yang terjadi di bumi Palestin, Bosnia, Selatan Thailand ,Filipina dan Singapura.
Apa yang kita boleh nampak disini Siapsiagaan negara Singapura dalam bentuk Militer yang yang hanya menunggu masa untuk menceroboh dan menakluk negara Malaysia ini. Mereka hanya menunggu satu titik konflik untuk menyerang negara ini.( sebagai contoh melakukan pengebomam besar-besaran dalam negara mereka sendiri dan menuduh negara malaysia yang melakukannya.) Apabila mereka datang menyerang, objektif utama mereka hanya lah ingin menguasai negeri johor sahaja dan memberi alasan penaklukan ini sebagai membuat buffer zone penampan untuk mengelakkan dari berulang nya lagi siri pengeboman dalam negara mereka.
Jika kita bandingkan dari segi kekuatan militiari antara Singapura dan Malaysia maka Singapura adalah jauh dihadapan.
Sedarkah Tuan-Tuan bahawa Singapura mempunyai (mereka namakan) pusat latihan dan pengkalan tentera Udara di Taiwan, India, Indonesia dan Thailand. Mengapa perlu banyak pusat latihan ?


Mengapa pula tentera udara Singapura perlu menggunakan sehingga Lapan buah kapalterbang berenjin Jet teknologi paling canggih buatan Israel untuk tujuan pengawasan (AEW &C) ruang udara mereka? Setiap satu Jet pejuang F16D block 52+ mereka pula dilengkapi ECM (Build In),keupayaan terbang siang malam, peluru berpandu AMRAAM(stok sedia ada berbanding dengan malaysia yang perlu mendapatkan kelulusan dari kerajaan Amerika), peluru pintar JDAM dan ini tidak termasuk F15 dan F22 yang bakal masuk di dalam inventori mereka tidak lama lagi. Bagaimana pula dengan helikopter Apache mereka (dengan teknologi Thermal Image terkini, resolusi tinggi) yang dengan mudah mencari dan melumpukan kereta kebal PT-91M kita walaupun mempunyai sistem penyamaran didalam hutan?
Sedarkah Tuan-Puan bahawa kekuatan dan kecangihan tentera Singapura adalah Empat kali ganda dari tentera Malaysia. Bermakna mereka boleh menampan secara effektif serangan serentak dari tiga negara asing.
Teknologi tentera darat yang mereka miliki juga adalah yang tercanggih didunia seperti teknologi C4i yang telah matang, sistem persenjataan (termasuk R&D) mereka sendiri yang telah teruji dan berkesan, serta peralatan kenderaan Armor seperti Bionix (terbaru MBT Leopard) yang begitu efesien dan mantap.
Tentera Laut mereka juga mempunyai kekuatan yang hebat seperti kapal selam dengan teknologi AIP yang boleh menyelam lebih lama dan kapal tentera laut terbaru mereka yang mempunyai sifat halimunan.(ini tidak termasuk lain-lain kelas yang amat hebat )
Saya tidak memandang rendah kekuatan tentera Malaysia ini terutama nya teknik peperangan dalam hutan tetapi apaguna nya teknik ini apabila tentera Singapura melancarkan serangan udara kilat dan teratur dari segala arah serta penyusupan sebagai orang awam, mahupun operasi kovet komando secara serentak? Bagaimana pula jika (sifat semulajadi kaum cina) mereka memberi Rasuah kepada pegawai tentera kita sebelum bermula nya operasi ketenteraan mereka?
Sudah tentu ianya akan melumpuhkan secara TOTAL infrastrukur ketenteraan kita.
Siapakah yang perlu kita minta bantuan pada masa itu? PBB, Amerika,UK ,negara Arab? Seperti biasa kita akan mendengar Retorik mereka didalam surat khabar.
Kita mempunyai semangat melawan balik (dah terhantuk baru nak menadah) tapi apakan daya kekuatan kita sendiri (berpecah belah) adalah lemah untuk melawan balik. Kita perlu Faham apabila DAP menentang sebarang pembangunan ketenteraan kita yang disifatkan mereka sebagai satu bentuk pembaziran (20 peratus kenyataan mereka itu adalah betul kerana kelemahan cara pembelian dan pengurusan itu sendiri manakala 80 peratus yang selebihnya hanya Tuhan sahaja yang tahu).
Maka jika kita membuka semula buku sejarah pada masa hadapan, seperti mana Melaka (tanah melayu) jatuh ketangan Portugis,Belanda, British dan Jepun, sekali lagi kita ter sedar bahawa buat kali kelima nya sebab-sebab kekalahan kita ialah tiada nya perpaduan ummah, kekuatan rohaniah,mental dan juga juga teknologi ketenteraan kita sendiri yang serba lemah, serba kekurangan.
Tepuk dada tanya selera, Fikir-fikir kan lah.

Pasquale said...

Shanghaifishdick actually the words are "since time immemorial" a typo! Now then do you really thinkAustralia will be given back to the Aborigines? I do not think so! Malys stock were here first as proven in th Malay Annals and other history book written by forigners.

KooLGuy said...

Melayu terlampau "accomodating".Asik nak takut/risau kaum kaum lain,hinggakan hak sendiri dilepaskan.Contoh kes babi(khinzir)
nak jaga hati kaum makan babi sampai hati kaum melayu islam pun tak dikisah sangat.Setuju dengan pendapat ,letak saja kandang babi kat Pulau Ketam,kenapa nak letak sebelah kampung Melayu.
DiSingapura mana ada kandang babi,sekolah Cina pun tak ada.
Mana perjuangan Malaysian Malaysia nye.Sekolah Wawasan saja cukup.

Anonymous said...

The game plan!Step by step!

Anwar akan bertanding dalam pilihan raya kecil, mungkin di Selangor,mungkin di Penang! AAB akan "memastikan" AI menang. Selepas Anwar menang dan jadi MP, AAB pelawa PKR masuk BN atas dasar "penyatuan Melayu"( Norza dah mulakan kempen baru-baru ni!). Anwar setuju dan MP PKR cross over ke BN. Atas sebab-sebab tertentu. Najib kena bagi jalan untuk Anwar jadi DPM. Setelah puas, AAB beri jalan untuk Anwar jadi PM pulak dan Anwar pulak lantik KJ jadi DPM.

Dah puas, KJ pulak jadi PM at 40!

Malangnya Tun dah lama tahu! And Tun dosen't think this game plan was produced locally? Next week, 27April, Tun akan bercakap pasal "kedaulatan negara" di Putrajaya!

HJG

Anonymous said...

Shanghaistephen(perasan mcm shanghaiJoe kot,heheh)

Aii ya apek, lu ciakap talak guna otak( no blain talk) lagi mau pangei olang morlon ahh..lu boloh swine talak sedak dili..ptuui..baca lain kali guna la otak cina tongkang hoi..dah sedar diri pendatang lagi ciakap, hahaha.. ini tanah melayu jd olang melayu panggil dia punya tanah la, ngok! Olang cina pangei negeli China mali, olang India panggei negerrii India marrei.. apek shanghai ciam ciam luluk arr...hahaha..otak taluk lutut!!

Pasquale said...

kawah357, my parents brought me up just fine, they taught me the meaning of the words, loyalty, trust and never to sell your prized possession, that includes your dignity and your country, well I only call people BABI because that connote the lowest form of insult that I can think of to people that deserve to be called BABI. BTW my parents afre very proud of me, I do not know about yours.

As for Dr Chin , don't you dare threaten me what to write as far as I am concerned Bangsa Malaysia is just a pipe dream, for now. But there is a country legally called Malaysia and there is an illusion of a race called Bangss Malaysia. Chin, if you do not like what Isay go visit someone else!

Anonymous said...

pasquale, i'm with you. there is no need to be sorry for your words. its obvious that words are far more sharper than the keris.

i'm really saddened that at one instance the BN government is perceived as giving in into the demands and fancy of the singapork but at the same time the PR especially PKR's and DAP's are leaders are promoting the ldealogies of lee kuan yew. the malays are blindly behind PR's DAP failing to see what lee kuan yew's PAP has done to the malays in singapork. they (malays in singapork) has lost their rights as the indeginious people. i don't want my children to be like singapork's malays of today.

but then again pasquale, we short of credible malays of this persekutuan tanah melayu (PTM rior to malaysia) to really come forward and stands for the malays as they have been oppressed by the party UMNO leaders and stupid machais which they had entrusted upon.

PAS should always be very careful with DAP's strategies. DAP is a chauvinist chinese (cina) racial-based political party.

i'm really sad the name melayu is slowly diminishing in the land once called PERSEKUTUAN TANAH MELAYU.

Anonymous said...

Moron dickhead pasquale, the Indians were the first to come to this country, and the evidence still lies buried in Lembah Bujang.
You melayu takut do dig there because the truth will surprise even the moronest of the morons amongst Malays.
The name Malaysia is documented in the hostory of the indian-muslim traders 2,000 years ago as Malai-ur which means hilly country cos of banjaran titiwangsa.
Back then, you Malays were known as Indons and were pirates. I am going to stop here because I dont owe a moron like you a history lesson. Read more and you will be less moronic.
Also, since you dickheads call punjabis as bengalis, now the other races in Malaysia must call Malays as Indons because that is what you really are.

Pasquale said...

Certain anonymous person wrote: "Moron dickhead pasquale, the Indians were the first to come to this country, and the evidence still lies buried in Lembah Bujang."

Well let me tell you something,let say 1000 years from now Malaysia was obliterated by diseased or being bomb by Singapore and Masjid Negara was buried underground. Then an archaeologist from 1000 thousands from now dug out something with an arabic inscription then deduced the land was once inhabited by arabs.
The same ith Lembah Bujang, the kingdom of a Hindu Raja Chula had briefly colonised and convert the local inhabitants into Tantric Hinduism, thus the conclusion was the land was Hindu aka Indi.an, no nothing like that. Even if Hindu came first they could not stave off attack by my ancestors the "Indonesian".
I guess if you weak you will be coloniused, eh!

Anonymous said...

HEY MORON,, KTM PUN CINA SUDAH BELI LAH ,,, U MALAYS WILL SELL YOUR MOTHERS TO GET A SECOND WIFE . WHAT A BUNCH OF LOSERS