Thursday, June 12, 2008

Suara Keadilan - Suara Anwar Ibrahim- Suara Pembohongan! Or Lies and more Lies!




Brother Anwar Bin Ibrahim playing God by promising the moon to Malaysian and he lied again and instead of asking AAB to resign he attacks Najihb, and his wife, whom he sees as his biggest stumbling block to his pipe dream of becoming prime minister of Malaysia! God forbids!

____________________________________________________________________


Someone alerted me of Parti Keadilan Rakyat (PKR) tabloid 'Suara Keadilan' on something about Deputy Prime Minister Najib Razak not telling the truth about the real price of our submarine and his wife Rosmah Mansor on a "shopping spree" who appears to be shopping until the country's largesse went empty! Can you believe that!! What a story! Also on the front page is a picture of Brother Anwar Bin Ibrahim and the headline says: Saya akan turunkan harga minyak - Anwar. And I said to myself "yea right!" We all know the fuel price hike is the ripple effects of what has been dictated by the big power and the giant petroleum companies and OPEC and nothing that Anwar Ibrahim can do, but to lie again?
Anwar is a convincing and a pathological liar and do not ever forget this. Lying to him is a second nature and just a matter of routine. He lied so much that he does not know what truth is. He claims to be able to reduce gas prices if he becomes the prime minister of Malaysia in which he is so desperately wanted. He still believes Malaysians are gullible, not anymore Brother!
Back to this tabloid, if you read it you will think everyone in the world is not nice except Anwar Ibrahim, and oh yes Azmin Ali too. Najib went on record in Parliament to describe in detail over the acquisition of the Scorpene submarine read here.
But yet Anwar Ibrahim still refused to accept what Najib said. At one point during the winding up speech, in parliament, by Najib he was interrupted by the leader of the opposition Wan Azizah, who wanted Najib to clarify about a botched up petrol vessels project in Lumut naval base, and Najib could have crucify Azizah but he just said the project was then under the purview of the then deputy prime minister and finance minister, and Najib did not mentioned the name, but we know it was Anwar Ibrahim, her husband!
Funny thing is the main stream media did not pick it up as a salient point in their newspapers or television networks, I wonder why also!
As for Rosmah going on a shopping spree until "she passed out" as accused by Azmin Ali of the PKR, well Azmin must also be reminded that he can also be wildly accused of ammasing a big fortune when he was a private secretary (SUS) to Anwar Ibrahim. When he was one, he built himself a bungalow with his small salary, and his wife had her expensive dresses made especially by Bernard Chandran. Below is what was sent to this blogsite by someone who wishes to remain anonymous:
TPM mahupun isterinya, Datin Sri Rosmah tidak pernah menyuruh mana-mana pegawai
kerajaan baik yg bekerja di kedutaan mahupun dari jabatan lain utk menggunakan wang
mereka bagi membayar sebarang bentuk cukai yang dikenakan kpd TPM atau isteri
ketika berada di luar negara. Sebaliknya, cukai-cukai seperti cukai lapangan terbang
dan cukai kastam akan dibayar sendiri oleh mereka menerusi pegawai pejabat TPM yang
mengiringi lawatan. Begitu juga dengan soal bagasi. Ia akan diurus sendiri oleh
pegawai pengiring sambil dibantu oleh kakitangan kedutaan. perkara ini dipraktis
sejak dahulu lagi termasuk ketika BABI menjadi TPM. Bohonglah jika Anwar atau Azmin
boleh berkata bahawa beg mereka tidak pernah diangkat oleh org kedutaan termasuk
ketika di London. Hakikatnya, apa yg diungkit oleh Azmin bukanlah isu dan ianya
telah dinafikan oleh Rais Yatim dan pihak pejabat suruhanjaya tinggi Malaysia di
London. Isu yang patut dibangkit dan dibincangkan ialah bagaimana Azmin mampu membina
banglo ketika masih menjadi Setiauaha Sulit Anwar. Adakah ia melibatkan isu rasuah?
Begitu juga soal 'hubungan sulitnya' dengan Anwar seperti yang diperkatakan semula
oleh pemimpin Keadilan yg kini telah kembali ke dalam UMNO.

Wassallam!


15 comments:

Anonymous said...

Saudara!

TPM mahupun isterinya, Datin Sri Rosmah tidak pernah menyuruh mana-mana pegawai
kerajaan baik yg bekerja di kedutaan mahupun dari jabatan lain utk menggunakan wang
mereka bagi membayar sebarang bentuk cukai yang dikenakan kpd TPM atau isteri
ketika berada di luar negara. Sebaliknya, cukai-cukai seperti cukai lapangan terbang
dan cukai kastam akan dibayar sendiri oleh mereka menerusi pegawai pejabat TPM yang
mengiringi lawatan. Begitu juga dengan soal bagasi. Ia akan diurus sendiri oleh
pegawai pengiring sambil dibantu oleh kakitangan kedutaan. perkara ini dipraktis
sejak dahulu lagi termasuk ketika BABI menjadi TPM. Bohonglah jika Anwar atau Azmin
boleh berkata bahawa beg mereka tidak pernah diangkat oleh org kedutaan termasuk
ketika di London. Hakikatnya, apa yg diungkit oleh Azmin bukanlah isu dan ianya
telah dinafikan oleh Rais Yatim dan pihak pejabat suruhanjaya tinggi Malaysia di
London. Isu yang patut dibangkit dan dibincangkan ialah bagaimana Azmin mampu membina
banglo ketika masih menjadi Setiauaha Sulit Anwar. Adakah ia melibatkan isu rasuah?
Begitu juga soal 'hubungan sulitnya' dengan Anwar seperti yang diperkatakan semula
oleh pemimpin Keadilan yg kini telah kembali ke dalam UMNO.

Wassallam!

Bekas Askar di London!

daniel said...

These politicians should really consider thinking about their own sweet selves first before throwing accusations to others. They do not want to be called "opposition" but how could they expect that whenthey still have this sort of attitude in just digging bad things about others and blaming others for so and so. It is even worse when they accuse people of something (like in the case of Anwar and Azmin) BUT THEY THEMSELVES ARE EQUALLY GUILTY OF THE SAME!

We should not be fooled by such acts by these irresponsible leaders.

cucu pak sako said...

'hey.... Hang Jebat...

kenapa kau tak turun Jebat!!

...bukan kau tahu perut aku nak terkucil menyuroh kau turun Jebat....''
-Seniman Bujang Lapok

Mimpi Disiang hari.

-Brory Marantika

Dah naik boring bro!!!!!

get to know you better said...

Hi Pasquale,

She is the 2nd wife of Najib right?
Did she had another husband before she hook up with Najib?

perayau said...

Ayo yo.. bab hbgn sulit yg tak tahan nak dengar ni!

ini cerita benar,
kawan saya seorang pensyarah di IPTA yang arif sangat pasal mamat tong kosong ini dalam satu majlis mamat ini menjadi tetamu nom 1 ketika jadi TPM telah mengejutkan pentadbir atasan IPTA itu kerana mamat tong kosong ini telah bertanya padanya (pentadbir), 'kenapa dia(kawan saya)ada lagi?

pentadbir itu yang mungkin agak naif pasal politik mamat tong kosong ini kemudiannya bertanya kawan saya kenapa mamat tong kosong bertanya soalan itu padanya.

lihat, mamat tong kosong ini itulah kaedah politiknya. dia akan berbuat apa saja untuk mencampak mana-mana pihak yang menjadi ancaman padanya. ramai yang telah jadi mangsa.

apa la yang mamat tong kosong ini buat pada negara? saya cari-cari jugak. sampai ke sudahnya tak jumpa apa-apa. kemudian cari isi-isi intelektual sikit, ermm hampas!
duduk main slogan, retorik, istilah bombastik, petik kata-kata supaya nampak intelek, bergetar suara, berdengung sana berdengung sini macam orang berlagu tajwid, buat memek-memek muka dll yg sama kategorinya. ini sajalah yang jumpa.

teruk sangatkah sebahagian rakyat malaysia ni, orang macam ni pun masih duk puja. ajaib ajaib...

Pasquale said...

get to know you better!
Yes Rosmah is Najib second wife and yes Rosmah was also married and they both divorced their spouses amicably by their own reasons and now they are happily married with two children of their own!

Anonymous said...

Hang pi la baca ceqita Pak Sheikh kita kat APANAMA sedaqa.

BukitKayuHitam

Wakmasnoor said...

Anwar is playing the suffering of the Rakyat to his advantage. He is an opportunist. And that is what Anwar Ibrahim was, not just today, but since his days in ABIM. Worst when he was in UMNO.

Do we really think Anwar care about the Rakyat? YES if ONLY the Rakyat can give him what he wanted most. THAT IS THE POWER AND THE SEAT OF THE PRIME MINISTER. He is crazy for power. Hes so addicted to IT searching for every inch of opportunities, even meng'HALAL'kan party hopping and presenting lies as long as those baits and flukes can get him what he wants.

Can we ever trusted a person whom said everything in the name of Islam when he was in ABIM to later changed the course when he was in UMNO to even degrading the then Opposition Parties with so many calls and remarks and statements, to now championing them. But of course, championing them means they shall have to agree that Anwar Ibrahim IS THE MAN. That, not just a trademark of a power crazy maniac. Its a brilliant showcase of a smart and immoral and selfish disgusted person.

While Anwar cant stop harping on Najib-Rosmah issues, the Rakyat have now begun to understand him more and more. WHAT MATTER TO THIS GUY NAME ANWAR IBRAHIM, IS HIS OWN WICKED AGENDA AND POLITICAL MILEAGE. TO ADDRESS THE ISSUES SUFFERED BY THE RAKYAT, IS A WASTE OF TIME TO ANWAR WHEN HIS PRECIOUS TIME AND MIND ARE SET ON DOING POLITICAL AND CHARACTER ASSASSINATIONS ON OTHERS.

We are not just paying RM2.70 for a litre of Petrol, thats a suffering enough to many. BUT worst than that, we are made to listen and lusting to THIS BEST TRAITOR AND PRETENDER AND ACTOR NAME ANWAR IBRAHIM. THAT MAY WELL BE A SUFFERING WE HAVE TO LIVE WITH TILL THE END OF OUR TIME...OR HIS TIME HOPEFULLY.

dell said...

tah hapa yang orang nampak dekat Brother Anuar Bin Ibrahim ni entah. setakat tolong sorak BABI ni berucap baik tak payah. die ni pandai hasut sana sini je. cakap macam2, yang dekat bawah ni bersorak laa terloncat2 suka.. padahal orang tu gila kan kuasa je..dah semacam meroyan dah..janji die bukan main hebat. orang mintak air free, dia siap bagi bonus ladang babi bertaraf dunia!! elok, sokong orang macam tu lagi!!

anwar dot com said...

Salam

Betulkah Anwar Agent Amerika ?
http://www.youtube.com/watch?v=YDOTQX8Yw8s

Soalan untuk Anwar-Betulkah terima duit Yahudi?
http://www.youtube.com/watch?v=Oj67qH2SA2w

Video 7-Siapa godfather Anwar ?
http://www.youtube.com/watch?v=AJfBY1DDKDY

Video 6- Siapa taja Anwar PRU 12?
http://www.youtube.com/watch?v=3Lx2zJwKqLA


Sumber :
http://www.anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

Pantang Berudur said...

1. His Jasa in UMNO:
-Be no 2, joint Mahathir to kickout all his enemy in whatever way (Musa Hitam,Ku Li,Ghafar Baba) -sucessful

-Make new team, tried to kickout Mahathir during his vacation(even mahathir anounce him will be no 1) but failed & jailed-(dangerous man). Tu lah tak sabar sangat, gila kuasa.

(AAB nak tunjuk baik, sepatutnya 2006 baru keluar-lepas tu tak boleh kawal. Mesti menyesal AAB, elok2 Mahathir dah kurung).

2.Jasa Lepas dibebas:
Back to routine-before joining Umno(but this time not warak anymore as in Baling)

a. Always make chaos, Hitler politic style bagi orang syok, using current isue; (without research & fact)
-Tunjuk gambar org tua, sakit? ini perlu dibela.
-Minyak naik?>harga turun
-Air Selangor selalu kotor & flet takde air?>air percuma.
-Gaji tak cukup?>1500 sebulan dijamin.
-PTPTN caj mahal?> pendidikan percuma, dan diberi 1000 kos permulaan.
-Kroni?>intrakota,DRB,Aminshah (?), Abrar. itu rakan niaga baik.

(Sapa2 dengar mesti syok punya, sapa yg tak nak minyak turun).

b.In the End of Ceramah,fight for your right.

antara petikan hujung ceramahnya (dari bahasa hatinya):
"mari mengamuk beramai2. Anda pejuang berani, tapi kalau mati itulah perjuangan, pantang berundur"

"Don' forget, Najib Mongolia is my no 1 enemy now. AAB no more, he is weak and he made me free".

dan "yang penting saya no 1",
ops!! tersilap, "saya tak gila pangkat", katanya lagi.

Anti KKN said...

Whatever pakatan, KKN is standard issue. But they cakap taik ayam kat orang, badan dia pun banyak taik.

Cronism/Nepotism: Lim family, Anwar Family, Karpal family main PR power/higher order.
corruption: offer to jump party.

Tak da Org lain ka?? semua sedara2.

jaim said...

Hubungan sulit antara azmin dengan anwar aku tak kisah sangat tetapi yang aku kisah ialah hubungan suli Shamsidar dengan anwar

Tahun 1995 aku terima surat layang tentang hubungan sulit mereka berdua, jadi akupun tak kesah, namanya pun surat layang jadi aku buang sahaja surat tersebut. Sehingga adik beradik Azmin bercakaran dibuat dek shansidar. Tapi apabila isu itu menjadi isu negara, aku rasa ralat pula buang surat tersebut.

Sekarang barulah aku sedar bahawa bukan semua surat layang tidak boleh dipercayai.

Aku mati hidup 10 kali pun tidak akan percaya pada si anuar ni sebab anuar ni sinonim dengan

1. tin kosong
2. m--n b----t
3. demonstrasi dari dulu sampai sekarang
4. kaki pom----
5. alim pada kulit
6. kaki putar alam
7. pengkhianat
8. rasuah

dan macam-macam lagi , carilah sendiri....

ALFA LIFE said...

Jgn kutuk org n bantai org nnti dah nazak susah nk minta maaf ngan org kita kutuk.semua org buat salah.diam tu lebih drp mengumpat

ALFA LIFE said...

Jgn kutuk org n bantai org nnti dah nazak susah nk minta maaf ngan org kita kutuk.semua org buat salah.diam tu lebih drp mengumpat