Saturday, September 06, 2008

MCA knowingly allows PKR propaganda to seep into the party..or at least in Perak!?





And No Ahmad, if it is true, and at this point in time of Umno's standing performances, you owe this country and yourself an apology for being stupid and insensitive!


Perak MCA made a resolution for the party to leave the Barisan Nasional because an irresponsible Umno member made a disparaging remark about Malaysian Chinese.
The onus is on the word "irresponsible". The thing is no responsible Umno members in their right minds would think of making such an irresponsible remark as the one made by Bukit Bdendera Umno division chief, Datuk Ahmad Ismail.
Ahmad purportedly to have said that Chinese are squatters in this land called Malaysia. Well he is wrong! Malaysian-Chinese is part of this country and in a very large part helped this country grows to be where it is today. And as citizens they have every right to get angry over such an insensitive statement.
But, my point is if Perak MCA made such a resolution it would it not be similarlyan irresponsible statement then, when Gerakan and DAP only cited the statement made by the Bukit Bendera Umno member as "immature".
Is it because I think that if you scratch any MCA member you will find a DAP? Why can't Perak MCA refrain from making the "quit BN" statement knowinhg it was made by an iresponsible party member and was it necessary?
My sources told me this Ahmad guy from Bukit Bendera may be YB BABI sympathiser, a real thorn in Umno's flesh or may even be in cahoot with PKR to make the disparaging remark on Malaysian Chinese knowing the repercussion over the statement?! Or possibly Ahmad is already in YB BABI's big fat pocket! It appears as though the remark by Ahmad was not random, it was design to get the natural reaction.
If the remark was made, the predictable reaction now would be for another irresponsible BN component party member to make another irresponsible and insensitive statement by saying "may be the Chinese now will not support BN" and may be it should join the opposition?!!?
Hey, if the Chinese-based BN component party members have decided to abandon BN, let's do it and declare it openly and we will all suffer the consequences together. But remember that threatening one another will not get us anywhere. I also believe, if BN component party members believe Umno should get rid of more irresponsible "Ahmad" within the party then other BN component party members should do the same.
Otherwise let us not add further anguish on the country that appears to be on a brink of breaking up just because one megalomaniac wants to be the next prime minister at all cost!!

Ends!

20 comments:

Anonymous said...

Pasquale, have you too, perhaps, fallen for the PKR propaganda? Ahmad explained that his statement was twisted, and the statement referred to the pre-Merdeka period. Yes, during the pre-Merdeka period, the Chinese WERE immigrants, and they didn't even have citizenship. Tun VT Sambanthan also used the "immigrant" word in a speech on Parliament on 1 June 1965:
http://jebatmustdie.wordpress.com/2008/08/25/pakatan-rakyat-kill-with-a-borrowed-knife/

SO ARE WE TO LABEL ONE OF THE FOUNDING FATHERS AS A RACIST NOW?

Ahmad Ismail shouldn't be punished for saying a fact, and that is what he said: A FACT.

He didn't refer to the current Chinese population, but to the pre-Merdeka period.


-Notracist

Pasquale said...

Not racist anonymous, in that case the whole system is under the control of YB BABI when the main stream newspaper, supposedly to be under the purview of Umno and BN controlled, including the Star and the Sun, have conciously or inadvertently trying to topple the BN governmentled by Umno!! This is not right. There is nowhere I read Ahmad was referring to squatting Chinese at pre-Merdeka period immigrant and somebody better answer to this or I am convinced the PM is also part of that PKR conspiracy to destroy Umno or to erode Umno's influence?! This is then bullshit, the news report only report what and for what purpose??
Who is in charge of overseeing the mainstream media, please tell me!

Anonymous said...

Why keep threatening, got balls just leave...

Bung Karno said...

Ahmad Ismail has explained and repeated what he said before. He has done NO WRONG.

NO NEED TO APOLOGIZE

Ignore demands for apologies made by MCA, Gerakan, DAP, Hindraf, Anwar.

Omong said...

Oh dear

Ever since the sleepy one released the other one, Malaysia undergoes one tsunami to another typhoon, hurricane, thunderstorm ...

Just so that he becomes premier. I guess the sponsors are getting impatient.

Known all along that politics is dirty but not to this depth ...

made in java said...

Haha is a FACT?

Is also a fact the silver won in the Beijing Olympic was won by a Chinese. How about that?

Why don't you call a Proton made in Japan car? Is a fact that the engine is made in Japan. No we don't because we feel proud of our Proton car. We are proud of our Chinese too.

UMNO learn from the British the divide and rule policy but what UMNO failed to learn is how move the country forward. This "divide and rule" won't work any more. Tell the Kandazan, the Dayaks, the Indians and the progressive Malays what they think is better. A united Malaysian Malaysia or a divided Malaysia based on race. The choice is not your alone but your country man.

Anonymous said...

Anybody got the video? If Ahmad said is true THEN should we demand the reporter (SINCHEW) to be cull?

Is it because the SINCHEW doesn't understand Bahasa Melayu well or really AHmad twisted the news?

Video will help. BTW, for time being l support Chedet's statement. Why should apologized when Hindraf also do the same to the government (read ethnic cleansing accusation).

By the way, we should allowed more assistance to the needy Malaysians irrespective of race while helping Bumiputera. Otherwise unfair to demand non-Bumiputera this and that.

kulitpisang said...

http://www.kulitpisang.com

UMNO tak Rasis!


Ketua UMNO Bahagian Bukit Bendera, Datuk Ahmad Ismail, didakwa berkata, orang Cina adalah pendatang yang menumpang di Malaysia dan oleh itu mereka boleh mengharap mendapat layanan sama rata.

Ini di petik dari laporan www.malaysiakini.com. Kenyataan ini telah di bantah oleh UMNO sendiri sebagai bukan suara UMNO. Pemuda DAP (Dapsy) telah membuat laporan polis di Perak, Selangor, Melaka, Pulau Pinang dan Negeri Sembilan. Tindakan membuat laporan polis juga di buat oleh MCA dan Gerakan.

Datuk Ahmad Ismail memberitahu bahawa beliau tidak akan memohon maaf walaupun Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah berbuat demikian.

Sebaliknya, kata Ahmad, beliau tidak melakukan sebarang kesalahan.

Ini merupakan reaksi pertamanya sejak tercetusnya kontroversi itu minggu lalu, ekoran ceramahnya sewaktu pilihanraya kecil parlimen Permatang Pauh yang didakwa telah menyinggung perasaan masyarakat Cina negara ini.

Menurut Ahmad, beliau tidak berkata atau melakukan sebarang kesalahan, dan oleh itu, tiada sebab baginya untuk memohon maaf.

Katanya, beliau akan mengadakan sidang akhbar khas di bangunan Umno Pulau Pinang Sabtu ini berhubung isu tersebut.

Sidang akhbar itu akan diadakan selepas mesyuarat badan perhubungan Umno negeri yang akan dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Sambil menafikan bahawa kenyataannya itu berbaur perkauman, Ahmad berkata, beliau berkawan dengan orang Cina dan India sejak kecil lagi.

Sehubungan itu, katanya, beliau tidak pernah dan tidak akan menjadi seorang yang bersifat perkauman.

Ahmad turut mengecam laporan media yang menuduh beliau mengelak daripada bertemu dengan wartawan dan jurugambar yang menunggunya di luar balai polis Seberang Perai Pusat di Bandar Baru Perda sejak dua hari lalu.

“Saya tidak minta mereka tunggu. Jadi mengapa mereka tuduh saya lari dari mereka?” soalnya.

Ahmad telah memberi kenyataan di balai polis negeri di Georgetown malam tadi, ekoran beberapa laporan yang telah dibuat terhadapnya.

Kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 4 (1)(B) Akta Hasutan 1948 yang membawa hukuman denda tidak lebih RM5,000 dan penjara minimum tiga tahun, atau kedua-duanya sekali.

Anonymous said...

this ahmad fella in the pockets of babi? if so, the entire 13 divisions in Penang are too since he has their unwavering support on this matter. extending this, 9/16 is therefore a very real possibility if babi has so many UMNO fellas in his pocket,no?

Orang dagang said...

Orang Dagang // Sep 7, 2008 at 10:48 pm

Masalahnya bermula daripada PKR yang terdiri dari orang melayu, menolak hak istimewa yang dipersetujui oleh kaum2 pendatang kepada orang Melayu.

Mereka ini asalnya pokai, miskin dan kini kebanyakkannya menjadi profesional yang dilahirkan melalui DEB.

Kerana politik dan fikiran sempit, tampa memikir nasib sebangsa yang majoritinya miskin, golongan Profesional ini menuduh UMNO rasis. Maka DAP & Hindraf mendapat peluang baik mempersoalkan.

Jika Melayu rasis, dah lama India & Cina tak boleh buka kedai, kilang & sekolah2 rasis mereka. Racism kulit putih membakar orang2 kulit hitam disamakan dgn orang Melayu.

Adalah tidak bertanggung jawab dan bodoh jika Melayu PKR meneruskan kempen yg merugikan diri sendiri dan nasib rakan sebangsa yang masih mundur.

Saya bukan penyokong UMNO, tetapi UMNO melalui Mahathir berjanji pada 2020, masyarakat Malaysia akan lahir. ‘Merit’ adalah ukuran baru, dan racist bukan lagi rujukan dlm kerjaya.

‘Jangan jadi bodoh, memperjuang nasib orang kaya-sedangkan nasib bangsa sendiri adalah macai yang hina, kuli dibumi sendiri kepada pandatang yang rasist”

Nak sama rata, Bangsa Malaysia jayakan wawasan 2020

anonemo said...

Tindakan sesetengah pihak yang macam ni tidak menggambarkan pendirian parti secara seluruhnya. Ini hanya pandangan peribadi dia, tidak perlu menghukum seluruh parti.

onuor abraham said...

Tak payah kata UMNO racist. Sorang je yang cakap macam tu, takkan nak label satu kapal macam tu. Bila dah jadi macam ni, mesti ada pencacai2 yang akan gunakan benda ni dengan bersungguh2 untuk merosakkan BN.

din_tanjung said...

Semua kena main dengan propaganda ni. Semua orang jadi kelam kabut, semua haru biru..Tahniah YB BABI.. Andalah 'Bapa Kehancuran' Malaysia.

Anonymous said...

Hello Bangsarrt Peminat Bangsarrrt BabiBarkingMagpieBabi....

Disebabkan lu olang semua terlalu taksub kat pemimpin Bangsart macam Budak Mamak Pening YB Ahmad Ismail dan jugak lain lain pemimpin bangsarrt dari partiii amenoo.

Dan 51 tahun amenoooBeend memerintah negaraaa dan memperjuang nasib oranng orang melayuuu dan kaumm bumiputeraa..
tapi ramai yg betul betul kaya dan maju ialah ahliii ahlii politik..pemimpin2 penyokong2 dari partii yg memerintahhh...
Lu olang ni bukan jenis campur masyarakat biasa...lu olang baca email jer....
Lu olang pegi TURUNPADANG dan tanya org org yg senang dan kaya raya atau org2 yg miskin papa kedana...( bukan ahlil ameneooobeend)..apakah benar mereka ini betul betul dibantau untuk jadi susah atau jadi kaya...

Jawapan ialah ..LU OLNG FIKIR SENDIRIlAHH....

Tu BURUNG Magpie....you memang bangsarttt.....

Prince

somethingtoponderon said...

kepada org2 yang kasik komen kate ini sume angkara anwar. korang ni bodoh ke? yg byk bising bukannya pkr, dap or pas. yang byk bising ialah gerakan dan juga mca, parti komponen BN. saya sebagai melayu pun paham perasaan diorang. kita tgh working towards 1 malaysia for all, dok sibuk nak melabel org pendatang. mungking achievements negara kite pun byknya dtg dari org bukan melayu. time tu baru nak sokong ke?

tak habes2 nak ckp anwar hasut. ingat sume org takde otak and takleh pikir sendiri ke.
takyah anwar nak cucuk2. org melayu pun meluat dgr statement mcm ahmad tu buat. shows u how cocky and arrogant UMNO has become to suddenly revert to championing the malay cause when all this while, satu haprak pun tak buat untuk org melayu miskin di kampung.

Zahar said...

prince, TDM pernah berkata, apakah lebih baik beri projek kepada semua, atau lebih baik beri kepada yang mampu menjayakan projek itu?

jawaban nya ketara sekali, kan?

mereka2 yang berjaya dengan projek yang diberi, akan diberi lagi kerana mereka sudah ada track record kejayaan. dan lama2, mereka ini berkawan tetapi dari situ pula timbul tuduhan kroni.

pada kenyataannya, memang adz syarikat2 yang dapat masuk kaki hanya gara2 kerana mereka intim dengan pembesar, umpamanya terbanyak terjadi sewaktu brother anwar jadi MK dulu. tapi apabila gagal, dan tidak diberi projek lagi, mereka2 inilah yang banyak menyalak dan maki hamun TDM dan kerajaan.

saya bercakap dari pengalaman, kerana syarikat saya pernah mendapat ekskusiviti didalam beberapa urusan dengan sebuah kementerian. tetapi oleh sebab beberapa kesalahn yang kami buat, tiada lagi mendapat bisnis itu.

saya pada mulanya marah juga, tetapi setelah menyelidiki kesalahan diri sendiri, terpaksa lah terima hakikatnya. dan yang saya boleh buat, ialah mencuba naikkan prestasi syarikat saya supaya akaan mendapat peluang dimasa hadapan.

dan saya rela berkata, syarikat saya bukan syarikat besar atau punyai hubungan apa apa pun dengan kroni atau nepotisme, cuma peluang diberi tetapi apakan daya kurang berjaya.

makanya sebelum marah membabi buta, periksa dulu hakikat bahawa peluang diberi kepada kontraktor bumiputera dan yang masih diberi kontrek2 adalah mereka yang mampu menjayakan kontrek yang diberi itu. kita tak boleh expect, just because kita pun bumi, semua bumi MESTI dapat berterusan samada gagal atau berjaya.

Anonymous said...

Jangan terlalu kreatif dengan teori tuan, memanggil sesama Islam BABI bukan adab yang baik. Perangai tuan membuatkan orang lagi meluat dengan UMNO.

Semua yang diteorikan berpandukan khabar angin dan hearsay, yang sudah terbukti menyamun dengan jelas dan nyata, berani kah tuan panggil dengan nama BABI juga.

Orang disekeliling tuan sebenarnya ramai yang berwatakkan tidak senonoh, kaki rasuah, kaki penipu dan kejam sesama manusia.

Bawa sedar diri lah dan buat kajian dalam lagi tentang dunia ini. Tuan ini sekolah dimana, kalau boleh bertanya, sebab nampaknya bukan dari sekolah yang baik dan ternama.


Rakyat Biasa
Kuala Kedah

Anonymous said...

Tun MamakHatir and the Mamak Ahmad are the true pemunpang. Most of the people who left their comments Usee above) in this blog are either graduates from Mara or drop-out. May be is the mad-cow disease from Mamak Ahmad they have contracted.....

Anonymous said...

I am a malay/scandinavian mixed.so bascially i dont look malay.married to Kadazandusan/chinese.I am operating my own business with a partner, a chinese.We get along well beacuse both of us love what we do.I need him cos he is chinese?not really.Im fluent in Mandarin.But we just get along well.He can be greedy at times..but I dont really mind.He need to drink a lot of beers and im ok with onmy 100plus on weekend.

In the beginning of my life,working hard etc.The comes to a point that interests me.I went with my malay worker to a a secondhand car dealership,i told him to go seperate way in the yard,so he asked for a car.salesman told him 56k.He SMSed me.I replied,go fine look at other cars.With the same details of the car I asked in Mandarin the same salesman.I was replied immediately 53k.I was a bit taken aback.I asked why u gave my malay guy higher price.He smiled.Ohhh , he Malay mah,buy house got better price 5% discount so we sell car higher price loh.
Justice?What a crap.Till we can treat others on FAIR GROUND then we talk. IF the gov abolished the 5%, will the 'carsalesman and other private trade act the same?
Same case when I asked in chinese about a shoplot in Ampang.OH We still have the corner lot.But when I told a Mlay friend to call.Obviously he spoke in malay , Oh tada la.Tapi kalau second name mau ka , lebih sikit 40ribu la .Justice.
Hell man...restore this FAIRNESS FIRST

Adam B

Anonymous said...

I still need answers from my non malay friend here to my question earlier. Dare u to condemn these businessman fpr the doub;e standard ? Like I condemn my mum race that do not wish to work longer than 12 hours a day ?
Sometime I just smile at my client who told me ' ah u know what,its not i dont want to get from ur competitor but u know la malay,scared to buy from them.But I am not racist ah. I just smiled.. Ok boss. Funny .. maybe Petra looking sells these days better still fluent in Mandarin.U see,I dont want to cheat my etnicity but.. do i have a choice.And in a same time I cursed at Umno being .. as they are.U guys knows that some of you are lousy.Just a notion,Shahrirs wife is a chinese,he is an UMNO .. UMNO=racist.So he marry a chinese wife to show his race supremacy?

Adam B