Wednesday, April 08, 2009

There is nothing wrong with UMNO...But there is something really not right with the Chinese voters!!

Kit Siang

Ong

Koh


Gerakan's Koh Tsu Khoon, Ong Tee Keat, and lim Kit Siang admires these two Kuomintang leaders, but not Tunku, Onn Jaafar or I can safely assume, the rest of the former Malay nationalist leaders!


I believe the time is here and now and somebody has to say it!For UMNO and the Malays to remain relevant in this country, where they were once undivided and a solid majority, they have to either remain united again or to give in to the demands of the MCA Chinese for the deputy prime minister's post!
MCA, and Gerakan, as far as I am concerned, and together with the DAP, is part of the umbrella party called the CPM.
In case if we are wondering, CPM stands for the Chinese Party of Malaya of which its members are all the Chinese-based parties in Malaya, Sabah and Sarawak. For the CPM, and with the help of the PAP of Singapore, its raison d'etre has always been to ensure the fall of the Malay rule in the country and the destruction of Umno.
After seeing the results of Bukit Selambau and Bukit Gantang and the results of the previous general elections I am convinced. The CPM has succeeded with the plan and especially since the arrival of the Kuomintang (KMT) stragglers into the country, and how they wreaked havoc and mayhem that no body wants to talk about! Rubbish we must talk about it!
Did you know that for 14 days after Japanese surrendered, the KMT or the Bintang Tiga as the Malays known them to be, went on a brutal ethnic cleansing of Malays whom they considered as very pro-Japanese. The CPM tried to take control of Malaya and the British spoilt their plan!
While the Malays have appeared to be united as shown by the results of the two by-elections, BN could have won on both seats had the MCA and Gerakan voters went to the BN.
It appears these Chinese voters have been "informed" or forced to go against what they have always perceived to be Umno dominance.
The way I see it the Malay voters have always been manipulated and tricked by the CPM, in this case it is either the DAP the MCA or the Gerakan, into thinking Umno i.e the BN factor is a negative factor that has never been looking sincerely after the interest of the non-Malays and being convinced their act of supporting the government as un-Islamic.
I do not know what it takes to unite the Malays, but something drastic has to be done before this country, once called the Persekutuan Tanah Melayu, from being totally controlled by the CPM, and once if it happens, like Penang, the Malays will forever lose control of their own house.
Enough already man! Pada hemat saya Melayu bukan sahaja mudah lupa tetapi memang lah bangsa yang paling bodoh, bangsa yang senang di tipu helah!





57 comments:

Anonymous said...

Mongrel,

I'm HAPPY...you are sad. I'm cool..you are DESPERATE. And don't call me stupid ...YOU STUPID MELAYU!!! Ten steps to Hell!!

I am Melayu jugak.

Ummidinni said...

Pasquale, Are you still having delusions or are you blind and deaf? Can't you see what's wrong with UMNO? You are insulting the Malay inteligence. It is as if the Malays can't think for themselves and forever manipulated by the Chinese! Please! This is 21st Century!

Yes, History doesn't lie about what happened after the Japanese left. But you can't curse or punish the current modern Chinese for whatever sins commited by their ancestors. There is no other way. Chinese vote for PAS because they see no other way. UMNO must reform! UMNO must think out of the box! Stop blaming others!

The Phoenix Foundation said...

Pasquale!
The WW2 was over in 1945!
It is now 2009 , which is 64 years later.
I am told that 64 years represents something like 64 generations viz each year represents 1 generation.
Our people & Our Bumi has/have evolved 64 times , from my reckoning.
The "stragglers" are no more!
Besides,
Our Bumi is a very ancient one!
Please research this as it will give you the confidence that our fellow rakayat will never loose their bumi,identity or status.
Cheers & Godspeed.
Mr.M

kluangman said...

Reform atau perubahan, UMNO perlu reform !!!!

Apa yang sebenarnya rakyat mahu? Sebenarnya ia hanya satu perkataan yang dicipta untuk 'memperbodohkan Melayu' dan satu lagi 'tipu helah' kepada Melayu untuk terus berasa bersalah dan tidak sempurna.

Perkataan ini popular sejak Paklah memerintah kerana dialah yang lari dari landasan lama dan landasan asal, Paklah yang merubah segala perkara yang cantik di dalam UMNO kepada sesuatu yang jelik kepada UMNO kerana paklah yang berubah menjadi penggadai maruah bangsa dan negara kepada negara asing dan menjadi pemimpin yang terlampau mengutamakan anak menantu dari rakyat dan negara.

Kelemahan paklah ini digunakan oleh musuh tradisi untuk menambah kekuatan dan memasukkan bibit2 kebencian.

UMNO tidak perlu gelabah dengan kehendak slogan 'perubahan' kerana dia hanya perlu kembali kepada landasan asal seperti yang ditinggalkan Mahathir kerana di zaman Mahathir satu perkataan 'UMNO perlu berubah' langsung tidak ujud sebenarnya walaupun ada kelemahan di sana sini.

Pembangkang juga bukanlah berubah dengan sendiri menjadi kuat sebaliknya kuat kerana paklah lemah. Pembangkang masih ditakok lama dengan tuntutan perkauman dan masih ditakok yang sama sekarang tetapi sekali lagi menggunakan helah dan tipu daya dan membonekakan PKR dan PAS.

UMNO perlu kembali ke landasan asal sebelum era paklah dan menjadi tanggungjawab MIC dan MCA serta Gerakan untuk mengembalikan sokongan ahli dan rakyat kepada mereka.

Kekalahan BN di dua bukit adalah kekalahan kepada MIC, MCA dan Gerakan.

UMNO kini mulai menang dengan undi Melayu kembali semula menyokong UMNO/BN.

Budak Sempoi said...

Kah, kah, kah, kah.....

Dah kalah teruk, Pasquale dah sedih giler... kah, kah, kah, kah...

Dah tak tahan terus balik-balik nak kutuk Cina... kah, kah, kah.....

Melayu dah takleh diperbodohkan lagi camni dah... kita dah saudara dengan Cina dgn India dah....

Merepeklah kau seberapa banyak kau nak.....

Memang Melayu dah meluat dengan UMNO dan tidak akan mengundi untuk UMNO lagi selagi UMNO tak berubah.....

Kau tunggulah pilihanraya ke-13 nanti.... bila generasi Melayu muda dah boleh mengundi...... perdana menteri kita gerenti aku cakap dari Pakatan Rakyat. Dalam jangkamasa 2 pilihanraya, Pakatan Rakyat akan berkuasa. Satu fenomena yang tidak boleh diilhamkan oleh UMNO.

Tapi kau tunggulah. Generasi muda tak mudah lupa..... Nanti kau tengok.....

Anonymous said...

Wake up, Old Bird

Here's the result of last 5 by-elections, PR 4, BN 1. The result says every thing. Even Malays of Persekutuan Tanah Melayu gave no support to UMNO and Najib. Chinese are not begging for DPM post. It's readily available if PR takes power. Cheers!

siti aurora said...

in my opinion, what pasquale is trying to point oiu is, there is untiy among the chinese people when it comes to casting votes.
3 days before the elections, there have been words going around that the chinese will vote for nizar.
21000+ vs 19000+ votes translate that 10000+ chinese votes for nizar.

Anonymous said...

Nak buat macammana bro. Dah derang taknak! Bagi yang masih menyokong dan boleh merasa akan kemungkinannya, pertahankanlah setiap inci Tanah Melayu ini dari dijajah semula. Kerana apabila ia sudah terlepas ke tangan mereka, hanya kekuatan bangsa yang ingin merdeka sahaja yang dapat membebaskannya. Tapi ketika itu mungkin sudah terlambat.

Semuga Allah menyelamatkan negaraku ini.::pray

Hamba said...

Typical of UMNO stooge. Always blaming other people but yourself. The facts is that the majority of malay, chinese and indian ( the Malaysian) have rejected UMNo and BN. ( UNDERSTAND THE WORD MAJORITY?) Rejection means there's something wrong with UMNO and BN, not the other way round. You're not a barking Magpie but " A BARKING MAD UMNO SYCOPHANT".. OUT OF TOUCH AND IRRELEVANT TO THE NEW MALAYSIAN SOCIETY... DON'T LIKE US, THE MALAYSIAN WHO REJECTED YOUR UMNO? THEN WHY DON'T YOU MIGRATE TO ZIMBABWE OR NORTH KOREA, WHERE YOUR POISONOUS PEN CAN EARN YOU SOME MONEY AS A PROPAGANDA WRITER...

paloi bin mulau said...

wow this blog writer is typical malay with bodoh sombong attitude. can we say typical malay amno which is mudah pelupa and bodoh.

you easily put the blame on everyone but amno. with this attitude i can safely say amno will not recover from this disgraceful defeat.

but i do suggest you and every amno members to continue the way you are thinking and manipulating the history, so amno can RIP ASAP.

Anonymous said...

Stage od Denial.
Next will be stage of acceptance - Down mood.
Finally stage of Depression - "Why me?" mood.

For those who still missed the point.

It was the Malays who determined who will win the election in the 2 Bukits. Its those Malays who tired been labeled as stupid by other stupid people. Its those Malays who don't mind voting for others that respects them.

BN shall realised the facts that MCA, Gerakan and MIC are ineffective nowdays. Boy the end of BN is getting nearer by days.

straycat's strut said...

I am sorry pasquale. The Malays would be as trusting as they had always been. And they thought that everybody would be as nice as they are.

I am sorry they still failed to see what's coming. I wonder if it ever crossed their mind, would they other side be willing to do the same sacrifice the Malays did? Would they be as accomodating and as tidak apa if this land was Persekutuan Tanah Bukan Melayu?

I am not being a racist. They are. In my course of doing business, socializing and interacting, I know well how my race was actually being looked at. If the liberal malays thought that they are being considered as equal business partner, equally intelligent and equally human - well you are just dead wrong. Plain stupid. Euphoric. Its time to burst your bubbles because to them, you are just opportunities; doors to better things. Forget all the promises, the good words, the praises, the wine and the hospitality because you are just a one night stand. Don't ever think that you mean anything when the pie is in their hands and opportunities on their sides. Sharing? Share yours but not mine.

I made that up? I am sorry if you liberal malays think so. You probably spent too much time listening to Anwar and his masyarakat madani and read your books on freedom and equality and bought then wholesale. May be its time to go to the real world, real malaysia, real life and you'll see what you are about to lose.

You owe it to your children.

Of course, I'll be looked at as the less intelligent ones for saying that.

Anonymous said...

Eh, you know how to count or not!!!

What shit are you talking lah???

the Malays are united??? For your info, 49% of the Malay vote went to PAS lah, you call that united ?

You want Malay unity? That can be achieved easily. Pls 'bubarkan' that parti haram called UMNO and all you Malays join PAS (the true Malay unity party) and you can then be united.

Go ahead lah, Mr Malay Unity, pls suggest to bubarkan UMNO!

Anonymous said...

pasquale,

there are truths in what you wrote here but there are also truths in what the commentators replied too.

we must do away with all racial based political parties and racial based societies and racial based schools and racial based industries and racial based businesses if the 1Malaysia DS Najib the PM is harping for to materialise.

are we Malaysians ready and sincerely for it?

One Pip said...

Kalau saudara ikhlas kepada penyatuan Melayu, sila jawab soalan di bawah:

(1) kenapa Umno kecoh apabila kerajaan Pakatan Perak memberi hak milik tanah kepada penduduk dhaif yang sudah 70 tahun mendiami penempatan tersebut? Saya telah menyelidik isu tersebut, dan separuh dari penerima geran tanah 999 tahun tersebut ialah orang Melayu juga.

(2) Kenapa Umno tidak marah apabila kerajaan Umno memberi hak milik seluruh tanah pulau Pangkor Laut kepada Tan Sri Francis Yeoh?

(3) Kenapa Umno tidak marah apabila kerajaan Umno memberi hak milik Bukit Tinggi kepada Tan Sri Vincent Tan?

(4) Kenapa Umno tidak marah apabila kerajaan Umno memberi hak milik sebuah pulau percutian di Terengganu kepada Tan Sri Vincent Tan?

Saya harap saudara siarkan soalan saya ini jika saudara benar-benar peka kepada isu orang Melayu. Saya telah melihat senarai individu-individu billionaire terkaya di Asia Timur dan kebanyakan mereka adalah usahawan Cina di Malaysia. Singapura (yang dikatakan pro-Cina dan anti-Melayu) pun tidak mencipta billionaire melalui hakmilik nasional monopoli gula(Robert Kuok), sattelite TV(Ananda Krishnan). Adakah Lee Kuan Yew menyerahkan mana-mana bukit atau pulau di Singapura kepada mana-mana taukey Cina seperti Umno lakukan di Malaysia? Kalau korup dan jahat, pemangsa tidak akan mengenali mangsa mereka dari ethnik apa pun. Yang kita mahu ialah sistem yang fair dan telus. Orang Melayu ada yang rogol melayu. Orang Cina ada yang rogol Cina. Orang India ada yang rogol India. Jalan penyelesaian ialah membuang budaya jahat dalam pemerintahan. Kalaupun terdapat individu jahat, tetapi jika doktrin pengasingan kuasa dihormati, kemusnahan boleh dibendung. Tetapi Umno telah merosakkan check-and-balance system ini. Saya setuju pendapat saudara yang melayu bodoh - cuma melayu Umno yang bodoh. Serah Bukit Ulu Kali kepada Goh Tong. Serah Bukit Tinggi kepada Vincent Tan.

Anonymous said...

Senang sangat nak blame kat orang lain tapi tak mau cermin muka sendiri dulu !

Kannineh...

Anonymous said...

Senang sangat nak blame kat orang lain tapi tak mau cermin muka sendiri dulu !

Kannineh...

One Pip said...

Seronok betul jadi pemimpin Umno. Jika gagal menaiktaraf pendidikan orang Melayu, salahkan orang Cina dan India. Gagal menghapuskan penjualan dadah kepada remaja Melayu, salahkan Cina dan India.

Umno ingat orang Cina dan India akan menyokong mereka hanya kerana mereka memberi hak milik tanah di Genting kepada Goh Tong, Bukit Tinggi kepada Vincent Tan dan Pangkor Laut kepada Tan Sri Yeoh. Seperti juga rakyat marhaen lain, orang Cina dan India mahukan keutamaan kepada rakyat.

Umno's interpretation of fair wealth distribution:
(a) RM10 billion government government contract without tender to Syed Mokhtar.
(b)RM10 billion contract without tender to Vincent Tan.
(c) RM10 billion government contract without tender to Ananda Krishnan.

Cuba kau tengok senarai individu terkaya di Asia, majoriti adalah Cina dan India yang dibantu oleh Umno melalui penyerahan bukit, pulau, monopoli gula, monopoli siaran TV satelit, monopoli judi. Cis... Pengkhianat Melayu!!!
Keris yang dipandang hormat oleh orang Melayu telah menjadi satu imej jijik selepas ia dipegang oleh penyamun-penyamun dari bangsa Melayu dan bersekongkol dengan tokey2 Cina dan India. Salahkan rakyat marhaen (Melayu, Cina dan India) bersatu menentang penyamun-penyamun bukit dan pulau dan monopoli gula/media (juga Melayu, Cina dan India). Aku rasa orang Melayu tak akan jadi bangsat seperti hari ini kalau mengambil langkah dan jalan seperti Singapura - polisi membantu orang memerlukan dan susah. Secara automatik, orang Melayu akan terbela. Sekurang-kurangnya aku yakin LKY tak bodoh sehingga sanggup menyerah bukit, pulau dan monopoli kepada tiga-empat kerat usahawan. Ptuih !!!!

baby said...

melayu memang suka kutuk melayu!sebab tu bangsa lain yang maju!bila kata mcm tu,hampa semua kata pasai UMNO!awat UMNO tlg hampa belajaq semua n bagi negara maju ni hampa tak reti hargai!mmg melayu mudah lupa!cina tu bersatu walaupun lain fahaman politik sebab depa tu racist!

A.John said...

Pasquale,

The CPM ( as you call them ) in this instance actually supported the Malays , but only those not from UMNO. Why this sudden change after having supported the UMNO malays for over 50 years ? it cannot always be " heads i win & tails you lose " Yet in 2004 there was mass support for UMNO malays from the CPM as you call them, why ? Therein lies your answer ! A breath of fresh air perhaps !

mat t said...

Dah la melayu nak nama pasquale macam united malays national organization pi la kuat temberang cukup la tipu melayu.

The Simple man said...

Pasquale has just displayed what UMNO is all about. Always blaming others but not themselves. Thats why the better Malays support PAS, DAP and PKR. They can't stand the pretence of UMNO and their sandiwara. Just look at Tun from an elder statesman to a joke. At the end his joining Umno and staying out of politics after he retire is just as Flip-Flop as Pak Lah.

Anonymous said...

Funny, you never included the Indian voters in the equation.

Not bothered?

Indians are not important?

Go on thinking like that and you will also contribute to further BN downfalls.

And by the way, think more Malaysian - remember the citizens in East Malaysia too. They consist of Dayaks, Ibans, Melanaus, Orang Ulu, Bajaus, Kadazan Dusuns and so on.

You still want to talk about Malays only - ignoring the others who make up this lovely woven fabric of the Malaysian society.

Cannot change?

Get into the time machine and programme to be back in 1945.

You may have another chance to correct all that you say that went wrong since then!

Bon Voyage

ANOTHER MALAYSIAN

bugis said...

sour grapes...

Kal-el said...

Ya saya memang bodoh...dah 4 kali election saya pangkah pembakang. Saya melayu yang bodoh kerana saya senang ditipu. apa la saya ni bodoh sangat tak nak bersatu dengan melayu lain...

saya bodoh kerana bersatu dengan rakyat malaysia yang lain, india dan cina. Pasal kebodohan saya tak lama lagi Umno boleh kasi bungkus...hehehe

Anonymous said...

BN sekarang cuma tinggal UMNO. MIC tak boleh buat apa-apa untuk menarik undi bukan India. Undi Melayu dan Cina sentiasa terbahagi 2.

Dalam komposisi masyarakat Malaysia yang terkini.
Melayu 60% - 30% UMNO 30% PR
Cina 25% - 10% BN 15% PR
India 11% - 1% BN 10% PR
Lain2 4% - 3% BN 1% PR
Total - 44% BN 56% PR

Rumusan: BN akan tetap kalah setiap kali pilihanraya melainkan mereka berbuat sesuatu untuk mengambil undi orang Melayu dan India.

Sammy Velu dah tak ada value. Melayu yang educated mestilah dihormati. Zaman sekarang Melayu educated dah tak rela mereka diperbodohkan lagi.

Begitulah adanya. PAS memang pandai.

Anonymous said...

DEYYY!! two bukits without a batang USELESS lah..

halim said...

I say man, went to your blog by accident - and puked at what you have to say. Well, goodbye and up yours, man.

Anonymous said...

Pasquale,
Its a natural be behavior that kuala sepetang chinese voters will be drawn to PAS " Nizar". Firstly Nizar was once a melayu MB but surrounds himself with chinese chauvinist of DAP- without say he is chinaman No 1 choice of their leader- "Melayu yang dayus dan mempertahankan hak kaumnya itu"
Secondly- Nizar campaigns emphasis he's half chinese and supposedly will defend the kuala sepetang Chinese interest.
Its also a big mess inviting tun mahathir over in bukit gantang. Malay PAS have yet to forget the anwar ibrahim sacking and he one time committed blasphemy claiming some ludecrous remarks on prophet muhammad ( p.b.u.h)


Regards,
Pencinta Persekutuan Tanah Tanah Melayu

Anonymous said...

UMNO is haram, so what do you expect Allah to do? The wish of the Rakyat is also the wish of Allah.

mike said...

You are paranoid. Living in the past, blind to the changes around you, feeling trapped and threatened by fear. Condoning race superiority over another despite the flaws and corruption that festers and grow daily leaving but an empty hollow shell spewing ugliness and distrust in it's wake. Such sadness, I feel for you. Missing the gift of the present and putting to waste the future that is to be.

Anonymous said...

Pasquale

Go dig your own grave and lay to peace for the rest of your life, otherwise your gang of UMNO racists would cause more votes fly freely to PR.

Anonymous said...

"Melayu bukan sahaja mudah lupa tetapi memang lah bangsa yang paling bodoh, bangsa yang senang di tipu helah!"

Melayu sudah lupa mereka telah ditipu oleh UMNO selama 50 tahun. Melayu sudah sedar. Mereka sudah mahu PKR, PAS dan DAP untuk masa depan mereka. Melayu bukan bangsa paling bodoh. Melayu bangsa yang paling pandai dalam politik di dunia ini.

Melayu Pandai

Anonymous said...

Budak Sempoi,
Org mcm ko nilah yg dimaksudkan sebagai melayu bangang tu. Ko lah satu contoh yg ada. Ko lah nnt yg akan mng sorak kg tergadai, tau tak. Ko hanya budak hingusan yg berfikir tidak menggunakan kepala hotak ko semaksimum mungkin. Yg ko ada hanyalah kepuasan budak hingusan. Otak ko berkarat, tidak nampak apa yg tersirat. Berapa umur ko ha? Pegi belajar lg, lar. Ko ni mmg jenis melayu patutnya kecik2 dulu dipicit2 bagi mampus, sbb bila ko dah jd org muda hingusan macam ini, ko hanya menyusahkan orang sahaja! Kalu dh tergadai tanah air melayu ni nanti, taulah ko apa untung nasib ko, mak bapak ko, adik beradik ko dan keturunan serta kaum kerabat ko. Larilah ke hutan, pakai cawat! Berfikir nk mudah sahaja. Ko tak nampak Pulau Pinang, Singapura, KL apa jd. Bangsat punya melayu! Bila ko nk mampus ha?

Anonymous said...

pasquale i support you with all my heart. what you're saying is true. dont give a shit to the stupid comments here. i will fight till the last drop of my blood to prevent this country of my ancestors from falling into the hands these non-Bumis. Hidup Melayu.

BrightEyes said...

Ah great, another round of Chinese-bashing as an excuse for BN's defeat.

You guys keep up with this attitude, and Bee End will continue losing by-election after by-election, until the next GE where the rakyat will sweep them out of Parliament.

Can't believe you think the Nationalist Kuomintang are the Communist Bintang Tiga. Different ideology weh... you fail history in school, ke?

And what is that 'something drastic' you have in mind that would supposedly unite the Malays?

Face it, UMNO/BN/MIC has lost in its two strongholds last night. March 2008 was no protest vote by the Malays, Chinese, Indians!

To quote Hishamuddin Rais... "Hentilah Projek Memperbodohkan Melayu"!

Anonymous said...

"Tapi kau tunggulah. Generasi muda tak mudah lupa..... Nanti kau tengok....."

Wahai budak sempoi,
Aku tak faham apa ayat ko kat atas tu. Aku fikir, ko tidak faham apa ko cakap. Aku fikir jugak, ko ni jenis yg tak suka berfikir secara kritikal. Pandangan ko hanya nampak sehala sahaja. Ko tidak nampak apa yg tersirat.

Berfikirlah bagai budak sempoi. Gunakan otak ko sebaik2nya.

Ko kata generasi muda tak mudah lupa..mmg betulah, generasi muda skg tidak mudah lupa..apa yg nk dilupakan, sbb kamu orang tidak belajar sejarah. Kalau ko masih ada dato, nenek ke lg (jika otak mereka tak macam otak ko lar), cuba ko tanya mereka bagaimana ketika pemerintah jepun dulu. Bagaimana ketika pemerintahan bintang 3 dulu..

Cakap senang, jika kita (maksud, melayu) sudah hilang kuasa pemerintahan, jgn ko harap ko akan dapat balik, contoh S'pura.

Jgn lah nk berbangga..kita melayu berpecah belah. Bangsa lain bertepuk tangan, ko tidak tahu! Muka mereka, bahasa mereka mmg manis!

Cubalah berfikir. Tanya org tua2. Jgn ikut sedap hati dan sedap rasa sahaja.. Bidalan kata, ikut hati, mati..ikut rasa binasa!

Renung2 kan wahai budak sempoi!

One Pip said...

Utusan Malaysia - projek Umno untuk memperbodohkan Melayu selama-lamanya. Alhamdulillah, Utusan sudah menjadi kertas penggilap punggung dalam tandas hari ini.

One Pip said...

Support for Pakatan will surge in July when the second sodomy trial starts. Remember the increased majority for Anwar in the Permatang Pauh by-election? At that time his case was about to be heard in court.

Anonymous said...

One Pip, you said: "Support for Pakatan will surge in July when the second sodomy trial starts. Remember the increased majority for Anwar in the Permatang Pauh by-election? At that time his case was about to be heard in court."

Then it is confoirmed thatMalays are stupid so so stupid to do this whenwe all know Anwar did what he was accused of!

Two Pip (better thanyou)

BrightEyes said...

Anon berkata:
""Wahai budak sempoi,
Aku tak faham apa ayat ko kat atas tu.... ""


Dan inilah sebab mengapa BN/UMNO/MCA/MIC akan kalah lagi, kalau mereka berterusan dengan perangai sebegini... mereka berlagak kononnya makan lebih garam.

Kerana mereka tak faham Si Pengundi Muda Pelbagai Bangsa...

Anonymous said...

"Dan inilah sebab mengapa BN/UMNO/MCA/MIC akan kalah lagi, kalau mereka berterusan dengan perangai sebegini... mereka berlagak kononnya makan lebih garam.

Kerana mereka tak faham Si Pengundi Muda Pelbagai Bangsa..."

BrightEyes.
Undi Melayu kpd umno bertambah..cuma undi bangsa lain saje yg pegi ke PR (Fuckatan Riots)..Melayu mcm ko ni saja yg tak sedar dek untung..Ko nnt akan jd pak kadok "menang sorak, kg tergadai".

Anonymous said...

u better go have your head examine, u are a very sic man.

FreedomFighter said...

Look at all your comments, Pasquale. I've always said you were alone in this stupid fucked up nationalistic ideology of yours. People like you are a fucking hindrance to racial harmony. Piss off with your UMNO and malay supremacistic values. This WAS Persekutuan Tanah Melayu, but it's Malaysia now. I'd like to see you kick out the 35% of non-malays.

I suggest you look up the word 'irrelevant' in the dictionary. If you don't like the way this country is going, then leave.

Pasquale said...

Freedom Fighter do not tell me to leave my own house you moron, i even know who you are idiot!

One Pip said...

One pip spread is better than 2 pips spread. :-)

One Pip said...

A corrupt and stupid "nationalist" party doesn't mind giving land titles in the entire Bukit Tinggi, Pulau Pangkor Laut, Pulau Redang, Genting etc to Chinese tycoons. In Pahang alone, majority of timber tycoons are millionaire Chinese helped by Umno morons!
Ptuih!!!

Anonymous said...

i am from sarawak and i'm very thankful to God Almighty for the victory of Barisan Nasional in Batang Ai.Sarawakians never accepted the bloody stupid politics of Anwar Ibrahim and his stooges. And if you guys from semenanjung come to sarawak to buat kacau like anwar did, i swear to you you will never see the light of day again. Hidup Sarawak!

Anonymous said...

Selagi ada melayu/islam yang hina orang melayu/islam dan sanggup gelarkan orang lain BABI..selagi tu la tak selesai masalah ni...ptuiiii!!

kjmonangy'all said...

pASSquail,

U and ur shitty kobau shit SHOULD leave this country. very true. we dont need one racist pshyco roaming the country.

The sooner u EFF out, the better. Or come up with a better blogging material.

KNN!!!

paloi bin mulau said...

kepada cik anon yg berkokok menang sorak kg tergadai hee hee hee betoi tu.

hang tengok amno menang sorak singapore tergadai. sapa gadai singapore?

amno menang sorak penang tergadai. sapa gadai penang?

amno menang sorak kl tergadai. sapa gadai kl?

cik anon kampung hang kat mana? jaga2 jangan sampai amno gadai kampung hang mcm amno gadai sawah kerpan kat tokey arab dulu hee hee hee

Anonymous said...

Teruskan perjuangan mu bro.aku tetap bersama mu aku baca blog mu setiap malam

Anonymous said...

Aku tak paham ngape kaum cina je yang kena jahanam kat blog ni.

Takkan sorang lelaki melayu disini takde sorang pun kawan yang tak berbangsa melayu?

Takkan takde sorang pun kat sini yang tak ada hubungan baik dengan kawan, jiran, rakan sekerja, rakan sekolah yang berbangsa lain?

Kalau memang takde, aku pahamlah ngape korang ni marah dan berfikiran 'paranoid'. Tapi kalau ada, takkan korang benci sangat dengan diorang sampai kata-kata korang macam dicelup bisa?

Orang yang sepatutnya berbising tentang penjelajahan daripada kaum lain adalah Orang Asli. Orang asli lah yang paling 'deserve' gelaran BumiPutra, tapi diorang yang sering dilupakan. Kalau korang pernah baca sejarah (jangan buang masa dengan sejarah KBSM atau KBSR), korang akan sedar bahawa kitorang semua adalah kaum pendatang, sama ada Melayu, Cina atau India.

Anonymous said...

bodoh ke apa orang yang kata orang melayu golongan pendatang! orang melayu dah tinggal kat malaysia even sebelum kesultanan melaka lagi oi! kerajaan kedah tua, gangga negara, jenderam hilir, lankasuka, semua ni kerajaan melayu! bukti arkeologi juga menunjukkan malaysia telah didiami oleh manusia sejak zaman paleolitik sampai zaman gangsa! lagipun orang melayu merupakan orang yang dah menetap di kepulauan melayu sejak beribu-ribu tahun. jangan sesiapa berani kata orang melayu itu kaum pendatang!!!

Anonymous said...

Benda kecik macam ni pun melayu dah bertengkar-tengkar, bermaki hamun. Yang aku hairan bila cina-cina komunis kata Melayu bodoh, mereka-mereka ni diam menikus, bacul.

Bila kawan Melayu menegur mereka supaya sedar, naik amok pulak.

Memang melayu-melayu yang saya maksudkan di atas, memang bodoh.

Setuju sama lu, Pasquella!

Anonymous said...

"hang tengok amno menang sorak singapore tergadai. sapa gadai singapore?

amno menang sorak penang tergadai. sapa gadai penang?

amno menang sorak kl tergadai. sapa gadai kl? "

Paloi anak pak malau,
Eeeeei, yg itu bukan dia gadai lar, ngok. Itu dia orang kasi lar. Mana ada gadai? Perak tak lama lagi akan dia orang kasi pulak. Melayu ni 2 kali 5 jer, dok..termasok ko lar sekali..ko duduk kat kg mana..ulu dong ke.

Anonymous said...

I am a Malay and I do not intend to jump into the political bandwagon in here. What I intend to touch is the blantant distortion of facts committed by the writer. Firstly, CPM is the acronym of the Communist Party of Malaya and not Malayan Chinese Party as cooked up by the author. It preceeded MCA, DAP, PAP and Gerakan because it was formed as the Nanyang Society in the 1920s. If the author would take the trouble to read Red Star Over Malaya by Cheah Boon Keat or The Jungle is Neutral by Spencer Chapman, the infamous atrocities committed 14 Days after the Japanese surrender was orchestrated by the Malayan People Anti-Japanese Army (MPAJA) and not the KMT. KMT liberated Kota Baru and no atrocities were reported. Infact it was noted that despite being on the same side, the MPAJA and KMT fought each other during the Japanese Occupation. For your information, the CPM formally signed a peace treaty with the Malaysian government on 2 Dec 1989. Hence the possibility of CPM occupying any part of Malaysian soil is extremely remote. Even the Secretary General of CPM Chin Peng is fighting in the Malaysian courts for the right to return. I strongly suggest that you cease to distort history and quit creating diabolical plots in your attempt to justify your message. It may be your website but its our history that you are playing with. This malicious attempt is embarrasing especially to a Malay like me.