Friday, May 16, 2014

Bangsa Melayu... dahulu dan sekarang... memang senang di tipu !

Bermula dari cina apek Lee Kuan Yew hingga ke cina apek Lim Guan Eng, memang sebahgian besar dari bangsa Melayu yang masih senang di tipu pedaya.
Bila Lee Kuan Yew pakai songkok masuk kawasan Melayu di Singapura pada suatu ketika tidak jauh lama dari sekarang, untuk tujuan memancing undi, orang Melayu tertipu dan terus mengundi PAP.
Bila PAP memerintah kawasan kampung Melayu habis di hakis dan Melayu banyak di usir balik kembali ke Muar atau Melak.
Kini perkara yang sama maseh berlaku, taktik PAP yang sudah usang tetapi masih boleh di gunakan, telah di gunakan oleh DAP untuk tujuan yang sama, dan Pulau Pinang saperti Singapura habis ranap oleh kaum Cina chauvinis.
Balik Pulau, dahulu kala ada lah kawasan Melayu Pulau Pinang kina habis di kaup oleh Cina chauvinis Penang. Selagi Bangsa Melayu masih senang di perbodohkan dan senang di tipu di kelentong maka nasib mereka tidak akan berubah.
Yakin lah bahawa jika Melayu masih memilih untuk tidak mahu pandai chauvinis Cina suatu hari saperti di Singapura, akan bangun pagi dengan tidak mendengar azan lagi oleh kerana chauvinis Cina sudah memerintah.
Dan percaya lah dengan kenyataan ini:  Brother Anwar Bin Ibrahim (BABI) ada lah sa-suatu nya agen dasyat kepada kaum chauvinis Cina.  Beliau ni ia lah petualang yang kita Bangsa Melyu u harus hapus kan

No comments: